Ω ρε φίλε κοιμήθηκα 20 και ξύπνησα 30!


Ω ρε φίλε κοιμήθηκα 20 και ξύπνησα 30! Και τώρα; Και τώρα τι ρε φίλε; Λοιπόν έχεις δύο επιλογές ή πας στο μπάνιο και κλαις στη ντουζιέρα σου σε εμβρυακή στάση ή το παίρνεις απόφαση και το αντιμετωπίζεις σαν άντρας! Θα μου πεις τι 20 τι 30 τι 40 ! Όπα-όπα τα 40 απέχουν πολύ ακόμα από εσένα ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις όπως νόμιζες ότι τα 30 είναι πολύ μακριά πριν από 10 χρόνια. Συντονίσου πάρε μια βαθιά ανάσα και αντιμετώπισε το σαν ένας ώριμος τριαντάρης που είσαι πια! Δε μπορεί θα έχει και καλά όλο αυτό που ετοιμάζεσαι να περάσεις και θα τα βρούμε όλα μαζί.

Η αλλαγή της δεκαετίας σου λοιπόν σε βρήκε να είσαι πάλι μεθυσμένος με όλους αυτούς που σου έλεγε η μάνα σου να μην κάνεις παρέα όταν ήσουν μικρός σε ένα από τα μαγαζιά που σου έλεγε να μη πας γιατί κάτι θα σου ρίξουν στο ποτό σου (μακάρι). Και να κάπου εκεί μέσα σε όλη τη θολούρα και τα "χρόνια πολλά" σου έρχονται οι πρώτες φλασιές σαν καινούριες δέκα εντολές :

Πρώτον και κύριο το θέμα με τις γυναίκες. ΜΠΟΥΜ ! ! ! Φίλε συνοδοιπόρε τριαντάρι το γκομενικό θέμα περνάει σε άλλο επίπεδο πλέον μόνο και μόνο από το τίτλο που θα κουβαλάς από εδώ και περά. Δεν είσαι μπάκουρος είσαι εργένης ! ΕΡΓΕΝΗΣ κολλητέ, ξαφνικά σου σκάει μέσα στο κεφάλι ένα τέλειο ¾ προφίλ του George Clooney. Όχι δεν είσαι έτσι ή τουλάχιστον όχι ακόμα αλλά είναι μια καλή αρχή να ελπίζεις!

Δεύτερο το θέμα του sex είσαι πλέον πολύ έμπειρος (κουβαλάς κατά μέσο όρο μια δεκαετία προπόνησης) και ξέρεις πώς να το ευχαριστηθείς και τι να κάνεις να ευχαριστηθεί μια γυναίκα και πλέον έχεις ρίξει όλους τους μύθους από όλες αυτές τις τσόντες που έβλεπες όλα αυτά τα χρονιά. Αν δε τα έχεις βρει αυτά ψάξτο!

Τρίτο θέμα είναι η διασκέδαση έχεις παρατηρήσει ότι πλέον ψάχνεις πιο ποιοτική διασκέδαση και φίλε μου αυτό είναι πολύ καλό γιατί ξέρεις με ποιον τρόπο θες να διασκεδάσεις , δε ρίχνεις νερό στο κρασί σου γιατί πολύ απλά έχεις την εμπειρία να ξέρεις που διασκεδάζεις και που όχι.

Τέταρτο είναι η μουσική. Ναι είδες σιγά-σιγά με το πέρασμα του χρόνου ότι η μουσική που ακούς έχει γίνει λίγο διαφορετική, ίσως και λίγο πιο ποιοτική και πλέον δεν θεωρείς cool ότι σάπιο σου πλασάρει ο τοπικός rock star DJ, ψάχνεσαι και ξέρεις τι θέλεις να ακούσεις.

Πέμπτο. Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι, και όχι δεν αναφέρομαι στο δεκαεξάχρονο που ξαφνικά του ήρθε αν σε προσφωνήσει κύριο και θες να του πάρεις το κεφάλι, μιλάω για ανθρώπους γύρω στην ηλικία σου που έχουν ήδη αρχίσει να σου συμπεριφέρονται πιο ευγενικά π.χ. δημόσιες υπηρεσίες τράπεζες και όλα αυτά.

Έκτο. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι πιο σοβαρά την επαγγελματική σου πορεία και τις προοπτικές καριέρας. Δε γουστάρεις να είσαι πια σερβιτόρος, πακετάς ή barman και θέλεις κάτι πιο σίγουρο και με σωστά χρήματα, BRAVO σου αλλά μήπως είναι καιρός να τελειώσεις και τις σπουδές που άφησες στη μέση; Καθόλου καλή επιλογή για ένα πιτσιρικά μα μια σοφή επιλογή για ένα τριαντάρι να τις συνεχίσει και να τις τελειώσει. Δε σε πήραν πια και τα χρόνια! Πιάσε τα βιβλία των αγγλικών τώρα!


Έβδομο. Θείες,  θείοι, γιαγιάδες, παππούδες που θα σε ρωτάνε γιατί ακόμα δεν έφτιαξες τη ζωή σου και δεν έχεις βρει μια καλή κοπέλα . Πολύ εύκολο target group για να το αντιμετωπίσεις, σε άντρες γύρνα τη κουβέντα σε μικρούλες και σε γυναίκες ανέφερε τα κιλά που πήραν το καλοκαίρι.

Όγδοο έρχεται το λεγόμενο “έτσι πρέπει outfit”. Όχι μη μασάς και μη φρικάρεις. Δε πρέπει να πετάξεις τα φαρδιά σου ή τα skinny jeans σου, μια χαρά άνθρωπος είσαι και εστί.(Κουστούμια μόνο σε γάμους και κηδείες παιδιά)!

Ένατο είναι η φρίκη που τρως ξαφνικά με την υγεία σου . Κόβεις κάπνισμα, πας για τρέξιμο λες και θέλεις να γίνεις μαραθωνοδρόμος και τρως μόνο πρασινάδες, βραστά αυγά και κοτόπουλα. Ξεκόλλα δεν είσαι αθλητικός, αστείος είσαι και η υγεία σου δε θα πάθει τίποτα παλικάρι είσαι ακόμα βρε !

Δέκατο και τελευταίο είναι ότι κολλητέ έχεις αρχίσει ή τουλάχιστον έτσι πρέπει, να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι πιο ώριμα και επιτέλους έχεις βάλει σαν κανόνα της ζωής σου το μη κάνεις ότι δε θέλεις να σου κάνουν και ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό σε ένα τριαντάρη. Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου με ανούσια πράγματα και άρχισε να χαίρεσαι τη ζωή σου.

Τελικά το να μεγαλώνεις δεν είναι και τόσο κακό όσο το φαντάστηκες εκείνο το βραδύ που βγήκες έξω με τα ρεμάλια τους φίλους σου να πιεις ότι πίνετε . Το να γίνεσαι 30 είναι σα να έχει πάρει σάρκα και οστά ο μπαμπούλας που σε φοβέριζε η μάνα σου πιτσιρικάκο, αλλά τελικά καταλαβαίνεις πως είναι μια μεταβατική κατάσταση που με λίγο σκέψη και λίγο πλάκα μοιάζει σαν κάτι που μπορεί να το αντέξει το γέρικο κορμί σου και να το κερδίσεις στο τέλος. Έτσι και αλλιώς μη κοροϊδευόμαστε δεν είσαι 30, είσαι 20 με 10 χρόνια εμπειρία.


Κύριος Κάπα