FRIEND ZONE


Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα γύρω μας που σαν γνήσια αρσενικά δεν μπορούμε ή απλά αρνούμαστε να κατανοήσουμε. Η αλήθεια είναι πως ακόμα βαθιά μέσα μου δεν έχω ξεκαθαρίσει αν ο άντρας σαν υπαρκτό θηλαστικό πάνω σε αυτόν τον έρμο τον πλανήτη είναι πιο χαζός από τη γυναίκα ή απλά δε δίνει πολύ σημασία. Το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο κεφάλι όταν ανοίγω τέτοιες κουβέντες με τον εαυτό μου είναι ότι ένα πράγμα ξέρω, πως τίποτα δε ξέρω !

Ένα πράγμα λοιπόν που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι το διάσημο σε όλους μας FRIEND ZONE ! Ναι φίλε αναγνώστη, αδερφέ και συναγωνιστή θα τολμούσα να πω, ακόμα και εγώ που περvάω πολύ ώρα σκεπτόμενος πολλά άχρηστα πράγματα, ακόμα δεν έχω δώσει ένα βαθύτερο ορισμό σε αυτή τι μάστιγα που ξαφνικά χτυπάει τη πολεμόχαρη φυλή μας!

Ας αναλύσουμε λίγο όμως τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα του διαβόλου.
FRIEND ZONE εννοούμε όταν ένα θηλυκό του ανθρώπινου είδους ( δεν έχει παρατηρηθεί friend zone κατάσταση στα ζώα ακόμα ) αναπτύσσει φιλικά αισθήματα ( ή τουλάχιστον έτσι λέει) για ένα αρσενικό. Κοινώς κολλητέ μάλλον αυτό το γκομενάκι δε θα το ρήξεις. Αλλά επειδή ο Κύριος Κάπα είναι σοφός και καλός άνθρωπος σε αυτό το άρθρο θα σου αναπτύξει τρόπους να το καταπολεμήσεις και στο τέλος ίσως ρίξεις τα τείχη που έχει σηκώσει το γκομενάκι !

Πριν αναπτύξω τους τρόπους καταπολέμησης αυτής της αρρώστιας θα ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο στο πως μπορεί να καταλήξει μια γυναίκα σε αυτό το συναίσθημα. Πριν όλες εσείς οι φιλενάδες με κρίνετε σαν σατράπη, μισογύνη και αλλά τέτοια κοσμητικά επίθετα χαλαρώστε, αφήστε για λίγο πίσω το φεμινισμό σας και διαπιστώστε πόσες φορές έχετε κάνει όλα αυτά που θα αναφέρω χωρίς να σκάσετε ούτε ένα πονηρό γελάκι.

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε:

Φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα
Όχι κοπελιά μου δε γίνεται τον τυπάκο που γνώρισες πριν μια βδομάδα να τον θεωρείς φίλο σου ! Σε προσέγγισε για να ζευγαρώσετε, αν δεν έχεις τα ίδια αισθήματα, απομάκρυνε τον βιαστικά και ευγενικά. Σε αυτή τη κατηγορία να σημειωθεί πως δε βάζω τις φιλίες πολλών χρόνων ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα γιατί αυτές οι φιλίες έχουν δοκιμαστεί και ναι δεν γίνεται να δεις ερωτικά την Κατερινούλα που τη ξέρεις από 5 χρόνων και τρώγατε σοκολάτες στο νηπιαγωγείο και πασαλειβόσασταν παρέα!

Ψευτοφιλία
Η εμπειρία μου έχει δείξει πως η γυναίκα σαν ένα πιο πολύπλοκο ον από τον άντρα δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει εύκολα τα συναισθήματα της. Σε γουστάρει και σε θέλει αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να σε καπαρώσει οπότε εκείνη τη στιγμή σε βάζει σε friend zone αλλά ταυτόχρονα σου δίνει και πολύ μικρές δόσεις για να σε έχει σε εγρήγορση !

Το FRIEND ZONE της πρώην
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ! Δε γίνεται να μείνουμε φίλοι και δε δέχομαι να έχεις φίλους τους πρώην σου ! Δε γίνετε να είσαι φίλος με έναν άνθρωπο που ξέρεις πως κάνει sex ( υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα που τα ξέρω αλλά γενικά #NOT ).

Και τώρα η στιγμή των αντρών. Πως καταπολεμάς αυτές τις τρεις κατηγορίες;
Αν μια κοπέλα που γνώρισες πρόσφατα σε βάλει σε αυτή τη ζώνη, sorry αδερφούλη μου έχεις χάσει! Πάρτο απόφαση, δέξου το σαν άντρας και προχώρα. Δε γίνεται να αρέσουμε σε όλες.

Αν μια κοπελίτσα σε βάλει σε friend zone αλλά που και που σου ρίχνει σπόντες, βλέμματα, φιλάκια όχι και τόσο φιλικά και αλλά τέτοια, δίωξε την μακριά σου! Από προσωπική πείρα σου λέω ότι η κοπέλα αυτή σε χρησιμοποιεί όσο δε πάει. Είσαι αυτό που λέμε καβάτζα ! Αυτό θες ;

Και τέλος οι φιλίες των πρώην. Μη δέχεσαι να μπεις σε ζώνη με πρώην κοπέλα σου και μη δέχεσαι ούτε τους πρώην της σε αυτή τη κατάσταση! Δε θέλει εξήγηση βγάλε το χέρι από το σώβρακο και σκέψου βρε χιμπατζή!

Τελευταίο παράδειγμα που θα αναφέρω αφορά κατά 99% τον αντρικό πληθυσμό και είναι η φάση που ενώ είσαι πολλά χρόνια φίλος με μια κοπέλα ξαφνικά σαν γνήσιος απόγονος των πιθήκων αρχίζεις να τη βλέπεις ερωτικά και πάει λέγοντας.
Πρώτον: Γιατί παλικάρι μου θες να μπερδέψεις έτσι τα πράγματα; Μια χαρά δε περνάτε; Βγάλε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σου πιες δυο μπίρες και θα σου περάσει!
Δεύτερον: Αν επιμένεις τόσο πολύ, μια αρχαία λύση που πιάνει σχεδόν πάντα είναι: Κάνε υπομονή και πέρασες της το στο υποσυνείδητο! Δεν εννοώ την υπνοθεραπεία ρε μπούφο! Άρχισε να της λες πως θα είχε πλάκα αν εσείς οι δύο ήσασταν ζευγάρι και τι κρίμα που η τύχη τα έφερε να είστε φίλοι ενώ είστε τόσο ίδιοι και τα λοιπά και τα λοιπά. . .

Το FRIEND ZONE είναι μια κατάσταση που αν είσαι άντρας και έχεις βρεθεί, καταλαβαίνεις απόλυτα τι θέλω να πω και αν είσαι γυναίκα και έχεις βάλει έστω και έναν άντρα, ντροπή σου! Γενικά αντράκο μου βγάλε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου για να μην βρίσκεσαι σε τοξικές καταστάσεις, ξεκαθάρισε γρήγορα τη θέση σου και απαίτησε το ίδιο και από την κοπέλα και όλα θα κυλήσουν ομαλά και ωραία! Δε λέω να μην κάνεις παρέα με κοπέλες αλλά και στη τελική γι' αυτό έχουμε κολλητούς !


Κύριος Κάπα