Οδηγός επιβίωσης για νέους φαντάρους


Με αφορμή που ένας κολλητός μπήκε στη παράνοια του Ελληνικού Στρατού πριν λίγες ημέρες αποφάσισα, μιας και η οκτάμηνη πείρα μου στα Ελληνικά Στρατά μου το επιτρέπει, να γράψω για εσάς πολεμόχαρη φυλή μου ένα μικρό και σύντομο οδηγό για το πως να επιβιώσεις μέσα εκεί!
Προφανώς και το άρθρο είναι τελείως αντρική υπόθεση οπότε θα παρακαλέσω τα γυναικόπαιδα να απομακρυνθούν από της οθόνες γιατί θα ακολουθήσουν σκληρές εικόνες !

1. Μια βδομάδα πριν
Σίγουρα η ψυχολογική σου σταθερότητα έχει κλονιστεί μόνο και μόνο στην ιδέα ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να συμβιώσεις με άλλους 100 μαντράχαλους που δεν τους ξέρεις και μερικούς δε θα σε ενδιέφερε να μάθεις και ποτέ. Σίγουρα σου τη δίνει στα νεύρα που θα φωνάζεις σα μανιακός "μάλιστα" και άλλες τέτοιες αηδίες. Σίγουρα έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις για τους επόμενους εννιά μήνες αλλά αφού θα πας οργανώσου σωστά! Πάρτο απόφαση κολλητέ δε το γλιτώνει κανείς μας. Έχεις μια βδομαδούλα μπροστά σου να χαλαρώσεις, να σταματήσεις τη δουλειά, να κάνεις τα ψώνια σου, να πιείς τα ποτάκια σου και να κρεπαλιάσεις!

2. Αγορές
Ο Ελληνικός στρατός φαντάζομαι πως σε δύο με τρία χρόνια θα μας βάζει να αγοράζουμε ακόμα και τις σφαίρες που θα χρησιμοποιήσουμε στη διάρκεια της θητείας μας! Όχι δε σου προσφέρει τίποτα πέρα από δυο παραλλαγές, άρβυλα ,
jacket, δυο φανελάκια παραλλαγής, ένα αθλητικό φανελάκι, δυο ζευγάρια κάλτσες και ένα σώβρακο (το σώβρακο είναι σλιπάκι τις περισσότερες φορές και η μόνη χρήση του είναι να το βάζεις στο κεφάλι σου και να κυκλοφορείς στους διαδρόμους στο κέντρο)! Οπότε αγόρασε ότι νομίζεις και θεωρείς ότι θα σου φανεί χρήσιμο και θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη!

3. Λουκέτα
Μέσα στο κέντρο ειδικά θα συναντήσεις κάθε καρυδιάς καρύδι που δεν έχεις ιδέα τι ρόλο βάραγε έξω από το στρατό, οπότε το κλείδωμα των προσωπικών σου αντικειμένων είναι πολύ σημαντική δουλειά. Από το να κλειδώνεις το όπλο σου που είναι το πιο σημαντικό μέχρι το να πάρεις ένα μικρό λουκετάκι για τα άρβυλα! Ναι κολλητέ, κλέβουν ακόμα και τα άρβυλα!

4. Προσωπικά αντικείμενα υγιεινής
Εγώ προσωπικά σαν υποχόνδριο πλάσμα είχα πάρει
Dettol σε ότι μπορεί να βγει! Από μαντιλάκια και κρεμοσάπουνο χεριών μέχρι spray για το φωριαμό μου! Ok είμαι λίγο υπερβολικός αλλά σιχαίνομαι πολύ εύκολα! Εσύ αρκέσου σε κάνα αντισηπτικό, ειδικά στο κέντρο που θα είναι δύσκολο να πλένεις τα χεράκια σου όποτε θες, μωρομάντιλα για ευνόητους λόγους, γάντια μιας χρήσης ( δε θες να κάνεις γοping και να πιάνεις τη γόπα κάθε βρομιάρη με γυμνά χέρια) και κωλόχαρτο.

5. Μια μέρα πριν
Σίγουρα ακριβώς μια μέρα πριν μπεις έχεις καταρρεύσει ψυχολογικά, όσο και αν μην θες να το δείξεις, όσοι έχουμε πάει φαντάροι ξέρουμε πως μια μέρα πριν μπεις στο κέντρο έχουμε κάνει κακάκια πάνω μας! Δεν έχει νόημα να σου πω να χαλαρώσεις, ότι θα περάσει και όλα αυτά. Θα το ανακαλύψεις μόνος σου μέσα, πόσο χαζό ήταν το άγχος που πέρναγες. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι βγες με τους φίλους σου, πιες τα ποτάκια σου αλλά μην μεθύσεις και γύρνα σχετικά νωρίς γιατί η επόμενη μέρα είναι και η πιο δύσκολη της θητείας σου!

6. Το φιδing πολλοί αγάπησαν το φίδι κανείς
Και αφού έχεις μπει στο στρατόπεδο και έχουν περάσει οι πρώτες μέρες και έχεις αρχίσει να ξεψαρώνεις, μπαίνεις στη διαδικασία να φιδιάσεις. Φίδιασμα είναι η διαδικασία κατά την οποία ο Έλλην στρατιώτης, μπαίνει σε κατάσταση πλήρης απραξίας σε καβατζοτά μέρη. Να φιδιάσεις όσο θέλεις και όσο μπορείς αλλά ποτέ εις βάρος των υπολοίπων εκεί μέσα γιατί κύκλος είναι και γυρίζει και μάλιστα στο στρατό γυρίζει πολύ γρήγορα!

7.Κάσπερ το φαντασματάκι
Φαντάσματα λέγονται οι φαντάροι που δεν ξέρει κανείς που βρίσκονται, πότε είναι μέσα στο στρατόπεδο, πότε έχουν άδεια και γενικά το ιδανικότερο είναι να μην ξέρει κανείς καν τα ονόματα τους. Να ένα ωραίο παράδειγμα για νεοσύλλεκτο.

8. Λέζα
Σε όλους λείπουν οι γκόμενες οι φίλοι και η οικογένεια. Σίγουρα σε εσένα δεν λείπουν περισσότερο από τον διπλανό σου γι' αυτό κόψε τη γκρίνια και τη μίρλα. Το μόνο που κερδίζεις είναι να σε αντιπαθήσουν όλοι μωρή
Drama Queen!

9. Όχι οι καραβανάδες δεν πιάνονται φίλοι
Είσαι μέσα σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον και αυτοί που σου λένε τι να κάνεις είναι κατά 90% άνθρωποι από χωριά που το
IQ τους είναι χαμηλότερο από μιας γλυκοπατάτας! Πως πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις φίλος μαζί τους; Βασικά πρέπει να αρχίσεις από θεμελιώδεις κανόνες για το πως μπορείς να εξημερώσεις ζωντανά!

10. Δεν είσαι φυλακισμένος
Προσωπικά η μοναδική μου παρηγοριά όσο ήμουν φαντάρος ήταν ότι όποτε ήθελα έπαιρνα 4 φωτογραφίες μου, πήγαινα στο πρώτο γραφείο του λόχου μου και την επόμενη μέρα πέταγα για Χαλκίδα! Δεν είσαι φυλακισμένος, αν αισθανθείς ότι πιέζεσαι υπερβολικά και χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο, σήκω φύγε!

Αυτά τα ολίγα είχα να πω και ελπίζω να βοήθησα όλους εσάς που μπαίνετε ή έχετε σκοπό να μπείτε σύντομα φαντάροι! Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός δε θα καταλάβεις πως πέρασε και όταν θα απολύεσαι θα γελάς και ίσως μερικές φορές να σου λείπει! Όχι ο στρατός σε καμία περίπτωση, αλλά θα σου λείπει σίγουρα το παρεάκι σου και όλα αυτά τα άκυρα σκηνικά που έμπλεξες μέσα σε αυτό το τσίρκο που αποκαλούν Ελληνικό Στρατό!

312 Απολελέ και Τρελελέ


Κύριος Κάπα