To Hip Hop δεν σταματά;!


Το λοιπόν εχτές πήγα σε ένα Hip Hop festival, εδώ στη Χαλκιδάρα μας! Αν και είχα πάρα πολλά χρόνια να πάω σε ένα τέτοιο festival ο Τάκης και ο Ισορρόπας ήταν δύο πολύ καλοί λόγοι για να κουνήσω την χοντροκωλάρα μου και να τραβηχτώ μέχρι τα πάτρια εδάφη (ναι ρε μαλάκες είμαι μισός Αρτακιανός;) και μιας που θα πήγαινα για αυτούς τους δύο είπα με την παρέα να πάμε από πιο νωρίς με καφεδάρα να ακούσουμε και τα support bands, μιας και κάποτε πέρασα από την θέση τους και ξέρω πόσο άσχημο είναι να βγαίνεις από τους πρώτους και να παίζεις μόνο σε 10 φίλους!

Φτάσαμε λοιπόν σε ένα γηπεδάκι στην Αρτάκη και από την στιγμή που φτάσαμε κατάλαβα ότι μέχρι να βγούν οι headliners δε θα περάσω πολύ καλά! Αντίκρισα που λες πολεμόχαρη φυλή μου, μια ντουζίνα πιτσιρίκια που το Hip Hop μάλλον το έχουν λίγο διαφορετικό στο μυαλό τους από ότι πραγματικά είναι αλλά θα το αναλύσω αυτό πιο κάτω!

Για αρχή για την διοργάνωση δεν έχω να πω τίποτα. Τα παιδιά το έτρεξαν και με video και με αφίσες και γενικά φάνηκε πως κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά με τη φάση, αν και εδώ που τα λέμε αφού κάνεις Hip Hop Festival στην Χαλκίδα καλό θα είναι να κλείνεις περισσότερους από έναν Χαλκιδαίους rapers.

Μιας που το έφερε η κουβέντα, προσωπική άποψη και χωρίς να γίνομαι τοπικιστής, ο Χαλκιδαίος Doppel-G ήταν από τους καλλίτερους που άκουσα εχτές και αυτό με έκανε πραγματικά χαρούμενο γιατί δείχνει  ότι το επίπεδο σε αυτή τη μαύρη τρύπα που λέγεται Χαλκίδα, είναι πιο υψηλό πολλές φορές και από της πρωτεύουσας!

Λοιπόν πιτσιρικάδες που έχετε μια έμφυτη αποστροφή προς το New School Hip Hop (αλλά όταν ακούτε 808 κάνετε twerk, αγόρια - κορίτσια) το να βγαίνετε ένα μπούγιο 3-4 ανθρώπων και να ουρλιάζετε πάνω στην σκηνή δε βοηθάει κανέναν μας! Ούτε εγώ καταλαβαίνω τι στο γεροδιάολα λέτε και εσείς κουράζεστε πιο εύκολα! Δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όλα τα πιτσιρίκια εχτές μου θύμιζαν Orcs που ήταν έτοιμα για επίθεση!

Hip Hopάδες εκεί γύρω στα 25! Ρε μουνιά τι κάνατε στη μουσική μας; Εκτός ότι στην πόλη μας δε παίζουν παιδιά στη φάση σε αυτήν την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι μια ολόκληρη γενιά Hip Hopάδων δεν υπάρχει, δε βγάζετε και τίποτα αξιόλογο για να γουστάρουν οι πιτσιρικάδες! Αίντε κοφτέ τα tattoos, τα χασίσια και τα κοκόρια μαλάκες και γράψτε κάνα rap! Και όποιοι γράφουν, γράφουν μόνο για μιζέρια, τσαμπουκάδες και ότι γαμάνε καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους! Άρε Sin Boy και Sugar Boy που σας χρειάζεται!

Εγώ πάντως αυτό που κρατάω από εχτές είναι ότι οι beat makers τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει σε επίπεδο που κοντράρουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους παραγωγούς και στοχεύουν για America! Όσο λοιπόν οι samplerάδες και οι πληκτράδες δουλεύουν οι MCs κοιτάνε σε ποιο γκομενάκι θα τον βάλουν και είναι κρίμα (μόνο bullying στους MCs ρε)!

Τέλος κλείνοντας αυτό το παραλήρημα ενός γέροντα, big up στους ΜΟΝΤΑ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και TAKARE ζούμε στο Ηρώδειο να σε δούμε!






Κύριος Κάπα